Húsgombócos paprikás krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alaphoz:

  • 1 kg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l víz

Húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Meghintjük a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felaprított paprikát és paradicsomot. Az egészet feltesszük főni.

A darált húshoz hozzáadjuk a tojást és az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal, fűszerpaprikával és az aprított fokhagymával, petrezselyemmel ízesítjük.

Az egészet összegyúrjuk, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.

A gombócokat a paprikás krumpliba tesszük és lefedve, lassú tűzőn készre pároljuk.