Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal recept

Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Húsgombóchoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 db zsemle
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 4 ek zsemlemorzsa
    • só ízlés szerint
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Szószhoz:

    • 2 ek vaj
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2.5 dl tej
    • 2 dl tejföl
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 ek kapor
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    Húsgombóchoz:

    Zsemléket vízbe áztatjuk.

    Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk olajon megdinszteljük.

    Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, megdinsztelt vöröshagymát, tojást, lisztet, 2 ek zsemlemorzsát, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Kisebb gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsába, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.

    Szószhoz:

    Vajat felmelegítjük, lisztet belekeverjük, és enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük.

    Addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.

    Tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, felaprított kaprot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd a szószhoz adjuk. Folyamatos kavargatás mellett összefőzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá