Húsgombócok kapros-fokhagymás szósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 db zsemle
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 db tojás

Szószhoz:

  • 2 ek vaj
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2.5 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kapor
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Húsgombóchoz:

Zsemléket vízbe áztatjuk.

Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk olajon megdinszteljük.

Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, megdinsztelt vöröshagymát, tojást, lisztet, 2 ek zsemlemorzsát, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Kisebb gombócokat formázunk belőle, meghempergetjük zsemlemorzsába, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és készre sütjük.

Szószhoz:

Vajat felmelegítjük, lisztet belekeverjük, és enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük.

Addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.

Tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, felaprított kaprot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd a szószhoz adjuk. Folyamatos kavargatás mellett összefőzzük.