Hentestokány rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csemege uborka
- 1 evőkanál paradicsompüré
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 1 bögre rizs
Elkészítése:
A füstölt szalonnát kisütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A kiolvadt zsíron a finomra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott hús, a zúzott fokhagymát és fehéredésig pirítjuk.
Annyi vízzel önjük fel, hogy ellepje, sót, borsot adunk hozzá ízlés szerint. Lassan pároljuk.
Mikor a hús félig puha, akkor rátesszük a paradicsompürét is és tovább pároljuk. Mikor a hús megfőtt, akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott uborkát is még 5 percig együtt főzzük.
A rizst dupla mennyiségű forró, sós vízben megfőzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »