Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival recept

Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés vagy csirkehús
    • kb 500 g tejföl

    Húspáchoz:

    • 1-2 dl olívaolaj
    • 2 gerezd frissen préselt fokhagyma
    • 1 tk gyömbérpor vagy friss reszelt
    • fél tk kurkuma
    • fél tk fűszerpaprika vagy édes chilipor
    • fél tk cukor
    • só és bors ízlés szerint

    Tepsis krumplihoz:

    • olívaolaj
    • oregánó
    • 5-6 nagyobb krumpli

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is).

    A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk majd 20 percet állni hagyjuk hideg vízben, hogy a keményítő kiázzon belőle, így ropogósabbra sül. Ezután papírtörlőre szedjük, felitatjuk a nedvességet, olívaolajban megfuttatjuk, sózzuk és oregánót szórunk rá. Sütőpapírral bélelt, pici olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ropogósra sütjük.

    Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a húst a páccal együtt aranybarnára sütjük, majd egy tálba tesszük. A picit felmelegített tejföllel összeforgatjuk és a tepsis krumplival tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá