Gyömbéres-tejfölös hús oregánós, tepsis krumplival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés vagy csirkehús
  • kb 500 g tejföl

Húspáchoz:

  • 1-2 dl olívaolaj
  • 2 gerezd frissen préselt fokhagyma
  • 1 tk gyömbérpor vagy friss reszelt
  • fél tk kurkuma
  • fél tk fűszerpaprika vagy édes chilipor
  • fél tk cukor
  • só és bors ízlés szerint

Tepsis krumplihoz:

  • olívaolaj
  • oregánó
  • 5-6 nagyobb krumpli

Elkészítése:

A húst felkockázzuk vagy csíkozzuk. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, beleforgatjuk a húst és kb 1 órára betesszük a hűtőbe (akár többet is).

A krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk majd 20 percet állni hagyjuk hideg vízben, hogy a keményítő kiázzon belőle, így ropogósabbra sül. Ezután papírtörlőre szedjük, felitatjuk a nedvességet, olívaolajban megfuttatjuk, sózzuk és oregánót szórunk rá. Sütőpapírral bélelt, pici olívaolajjal meglocsolt tepsibe tesszük és ropogósra sütjük.

Egy magasabb falú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a húst a páccal együtt aranybarnára sütjük, majd egy tálba tesszük. A picit felmelegített tejföllel összeforgatjuk és a tepsis krumplival tálaljuk.