Gombás-zöldséges rizses hús recept
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- 1 tasak vegyes mirelit finomfőzelék zöldségkeverék
- 0,5 paprika
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 ek olaj
- 2 dl-es pohár jázmin rizs
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipetnyi szárított lestyán por
- 1-2 nagy csiperke gomba
- 1 ek olívaolaj
- 1 kisebb darab póréhagyma
- 1-2 szelet sárga- és piros paprika
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Rizibizi készítése:
A rizst feltesszük főni 4 dl sós vízben.
Az olajba dobjuk a póréhagymát, a paprikát, 1-2 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a lestyánt, beletesszük a mirelit zöldséget, majd ráöntünk kb. 1 dl vizet, és 5 percig pároljuk. Utána összekeverjük a főtt rizzsel. Petrezselyemzölddel bőven megszórjuk, és egy kicsit összemelegítjük a rizst a zöldségekkel.
Gomba készítése:
Vágjuk fel a hagymát, a paprikát, és pirítsuk meg az olajon. Sózzuk, borsozzuk.
Közben a gombát is daraboljuk fel, majd adjuk hozzá, és szórjuk meg petrezselyemzölddel. Hagyjuk kicsit főni, míg összefonnyadnak a darabok, és levet eresztenek. A végén, ha szükséges, utána ízesítünk.
Csirkemell készítése:
A csirkemellfilét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, szárított lestyánporral megszórjuk, és állni hagyjuk. Fél órás pihentetés után olajon hirtelen megsütjük.
A rizibizit, a gombát és a csirkemellet jól összekeverjük, és együtt átmelegítjük, majd tálaljuk.
A gombás-zöldséges rizses hús kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 3 g