Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerinces, sajtos fasírt recept

Őzgerinces, sajtos fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g darált hús
    • 3 zsemle beáztatva
    • 2 gész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olaj
    • őrölt bors
    • majoránna
    • bazsalikom
    • rozmaring
    • 150 g sajt

    Elkészítése:

    A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk.

    A hagymákat apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajon.

    A húst egy tálba tesszük és a zsemlékkel, a tojásokkal, a hagymákkal, a fűszerekkel, és jól összedolgozzuk.

    Az őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral. A hús felét a formába tesszük, a két ujjunkkal kis mélyedést húzunk bele és a hosszú csíkokra vágott sajtot beletesszük, majd rásimítjuk a többi húst és ráhajtjuk a sütőpapírt a tetején.

    180 fokos sütőben készre sütjük a húst kb 40-45 perc alatt. Pecsenyés tálra borítjuk a fasírtot. lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a sütőbe, hogy színt kapjon.

    Szinte bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.

    Tipp:

    Bármivel tölthetjük a húsunkat: főtt tojással, főtt zöldségekkel, mindegyikkel finom .

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá