Őzgerinces, sajtos fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 3 zsemle beáztatva
  • 2 gész tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • őrölt bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • 150 g sajt

Elkészítése:

A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk.

A hagymákat apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajon.

A húst egy tálba tesszük és a zsemlékkel, a tojásokkal, a hagymákkal, a fűszerekkel, és jól összedolgozzuk.

Az őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral. A hús felét a formába tesszük, a két ujjunkkal kis mélyedést húzunk bele és a hosszú csíkokra vágott sajtot beletesszük, majd rásimítjuk a többi húst és ráhajtjuk a sütőpapírt a tetején.

180 fokos sütőben készre sütjük a húst kb 40-45 perc alatt. Pecsenyés tálra borítjuk a fasírtot. lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a sütőbe, hogy színt kapjon.

Szinte bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.

Tipp:

Bármivel tölthetjük a húsunkat: főtt tojással, főtt zöldségekkel, mindegyikkel finom .