Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposztás fasírt recept

Kelkáposztás fasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • fél fej kelkáposzta (közepes)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szikkadt zsemle
    • só, őrölt fekete bors
    • pirospaprika
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A kelkáposztát csíkokra vágom, majd sós vízben előfőzöm.

    A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon, hozzáadva az előfőzött, csíkokra vágott kelkáposztát megfonnyasztom.

    A megfonnyadt hagymát a darált húshoz öntöm, ráütök két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát.

    Egy tálban vízbe áztatom a 2 szikkadt zsemléket, majd jól kinyomkodva őket és a darált húshoz adom.

    Elkezdem összegyúrni a fasírtalapot, közben sózom, borsozom és pirospaprikát is szórok rá.

    Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adok hozzá, hogy masszívabb legyen.

    A begyúrt alapból golyókat készítek, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütöm.

    Tipp:

    Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá