Kelkáposztás fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kelkáposztás fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • fél fej kelkáposzta (közepes)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 szikkadt zsemle
  • só, őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A kelkáposztát csíkokra vágom, majd sós vízben előfőzöm.

A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon, hozzáadva az előfőzött, csíkokra vágott kelkáposztát megfonnyasztom.

A megfonnyadt hagymát a darált húshoz öntöm, ráütök két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát.

Egy tálban vízbe áztatom a 2 szikkadt zsemléket, majd jól kinyomkodva őket és a darált húshoz adom.

Elkezdem összegyúrni a fasírtalapot, közben sózom, borsozom és pirospaprikát is szórok rá.

Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adok hozzá, hogy masszívabb legyen.

A begyúrt alapból golyókat készítek, majd mindegyiket megforgatom zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütöm.

Tipp:

Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínálom.