Bakonyi betyárgombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A gombóchoz:
- 25 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
Továbbá:
- 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 4 ek olaj
- 1,5 dl víz
- 1 ek liszt
- 5 dl tejföl
- 500 g spagetti tészta
- ízlés szerint:bors, fokhagyma, majoránna, koriander, pirospaprika, só
Elkészítése:
Először a gombócokat állítjuk össze. A húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást,f űszereket és a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és apró golyókat formázunk a húsos masszából.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a gombócok mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük.
A vöröshagymàt apróra vágjuk és a gombát is felaprítjuk.
A visszamaradt olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és 2-3 percig együtt pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, felengedjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük ízlés szerint.
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, kavargatás közben a gombára öntjük és mikor kezd forrni, beletesszük a gombócokat.
Összeforraljuk és ha kell még, akkor utánízesítjük, majd a gombócokat készre főzzük.
A gombócokat a kifőtt tésztával tálaljuk.