Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírt petrzselymes burgonyával recept

Fasírt petrzselymes burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fasírt:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 áztatott, majd kinyomkodott zsemle
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, őrölt bors ízlés szerint

    Sütéshez:

    • 3 dl olaj
    • 10 dkg zsemlemorzsa

    Körethez:

    • 1 kg burgonya
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A darált húst elkeverjük az áztatott és kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a tojást, a préselt fokhagymát, sót és a borsot ízlés szerint. Az egészet alaposan összedolgozzuk és a masszából gombócokat formázunk, amiket megforgatunk a zsemlemorzsában.

    A kész fasírtokat felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

    Közben a meghámozott burgonyát apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.

    A burgonya levét leöntjük csak egy kevés maradjon rajta, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a forró olajból teszünk rá, amiben a fasírtok sültek. A burgonyát összetörjük nagyobb darabokra egy villával.

    Az elkészült burgonyát a fasírttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá