Fasírt petrzselymes burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fasírt:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 nyers tojás
  • 2 áztatott, majd kinyomkodott zsemle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors ízlés szerint

Sütéshez:

  • 3 dl olaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A darált húst elkeverjük az áztatott és kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a tojást, a préselt fokhagymát, sót és a borsot ízlés szerint. Az egészet alaposan összedolgozzuk és a masszából gombócokat formázunk, amiket megforgatunk a zsemlemorzsában.

A kész fasírtokat felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.

Közben a meghámozott burgonyát apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük.

A burgonya levét leöntjük csak egy kevés maradjon rajta, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és a forró olajból teszünk rá, amiben a fasírtok sültek. A burgonyát összetörjük nagyobb darabokra egy villával.

Az elkészült burgonyát a fasírttal tálaljuk.