Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülkös babos egytál recept

Csülkös babos egytál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg száraz tarkabab
    • 60 dkg sertéscsülök
    • 3 fej hagyma
    • 3 lecsópaprika
    • 400 g konzerv hámozott paradicsom
    • 40 dkg reszelt tarhonya
    • 1 ek ecet
    • 1 ek zsír, vagy étolaj
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • 1-2 csili ízlés szerint

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatom, másnap sós, enyhén ecetes vízben néhány babérlevéllel együtt felteszem főni.

    Újabb edényben (esetleg bográcsban) közben megcsinálom a pörkölt alapot. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom kevés zsíron, majd fehéredésig megpirítom benne a felkockázott bőrös csülköt.

    A paradicsomot, a felkockázott paprikát és a csilit is hozzáteszem, majd annyi vízzel öntöm fel, amennyi éppen ellepi. Megsózom, és a hús puhulásáig főzöm.

    Elkeverem benne az őrölt paprikát is. Közben a bab is megpuhul, így azt leszűröm, és összeforgatom az elkészült pörkölttel. Az előzőleg kicsit megpirított tarhonyát is hozzáöntöm, amivel addig főzöm, míg az magába nem szívja a pörkölt szaftját, és ezzel megpuhul.

    Ha szükséges, a bab főzővizéből keveset töltök hozzá, hogy ne maradjon túl száraz az étel.

    A csülkös babos egytál kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 144 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá