Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csángó gulyás csülökkel és gerslivel recept

Csángó gulyás csülökkel és gerslivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 ek sertészsír
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 70 dkg sertéscsülök
    • 4 gerezd fokhagyma
    • bors ízlés szerint
    • 0,5 teáskanál koriander
    • só ízlés szerint
    • 30 dkg savanyú káposzta
    • 0,5 bögre gersli (2,5 dl-es)
    • 2 l víz
    • 2 dl tejföl (tálaláshoz)
    • 0,5 teáskanál borsikafű

    Elkészítése:

    A zsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, beleteszünk a csülköt kockákra vágva. Kevergetve kicsit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval, korianderrel, zúzott fokhagymával.

    Pici vizet öntünk alá és fedő alatt, néha megkeverve pároljuk 1 órn át.

    Ekkor belerakjuk a savanyú káposztát és a gerslit is, majd felöntjük 2 liter vízzel. Jó puhára főzzük.

    A végén adjuk hozzá a borsikafüvet. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá