Csángó gulyás csülökkel és gerslivel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 ek sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 70 dkg sertéscsülök
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 0,5 teáskanál koriander
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 0,5 bögre gersli (2,5 dl-es)
  • 2 l víz
  • 2 dl tejföl (tálaláshoz)
  • 0,5 teáskanál borsikafű

Elkészítése:

A zsíron megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, beleteszünk a csülköt kockákra vágva. Kevergetve kicsit pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, borssal, sóval, korianderrel, zúzott fokhagymával.

Pici vizet öntünk alá és fedő alatt, néha megkeverve pároljuk 1 órn át.

Ekkor belerakjuk a savanyú káposztát és a gerslit is, majd felöntjük 2 liter vízzel. Jó puhára főzzük.

A végén adjuk hozzá a borsikafüvet. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

Jó étvágyat!