Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bárány kofta recept

Bárány kofta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 600 g darált bárányhús
    • 1 fej vöröshagyma reszelve
    • 2 gerezd fokhagyma zúzva
    • 2-2 evőkanál aprított petrezselyem és mentalevél
    • 1-1 kávéskanál só, cayenne bors, őrölt kömény, fekete bors
    • 1/4 csésze zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál darált mandula

    Sütéshez:

    • fapálcika
    • kevés olívaolaj

    Tálaláshoz:

    • pirított pita
    • párolt rizs
    • koktélparadicsom
    • lilahagyma
    • uborka
    • mentaleveles joghurt
    • citromgerezd

    Elkészítése:

    A húsmasszához az összes hozzávalót tálba tesszük és kézzel alaposan kikeverjük. Természetesen a fűszerezést mindenki saját íze szerint adagolhatja, ki többet, ki kevesebbet.

    A fapálcikákat 5 percre vízbe áztatjuk, majd henger formában rádolgozzuk a húsmasszát. Kb 12 cm-es adagok legyenek. 10-12 kofta jön ki ebből az adagból.

    Egy bordázott grill serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk és felforrósítjuk. A koftákat belerakosgatjuk, majd kissé mérsékelve alatta a tüzet, megfordítgatva megsütjük.

    Mikor megsültek és szép pirosak, tálra halmozzuk a koftákat és a temérdek körettel és forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá