Bárány kofta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bárány kofta

Hozzávalók:

  • 600 g darált bárányhús
  • 1 fej vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2-2 evőkanál aprított petrezselyem és mentalevél
  • 1-1 kávéskanál só, cayenne bors, őrölt kömény, fekete bors
  • 1/4 csésze zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál darált mandula

Sütéshez:

  • fapálcika
  • kevés olívaolaj

Tálaláshoz:

  • pirított pita
  • párolt rizs
  • koktélparadicsom
  • lilahagyma
  • uborka
  • mentaleveles joghurt
  • citromgerezd

Elkészítése:

A húsmasszához az összes hozzávalót tálba tesszük és kézzel alaposan kikeverjük. Természetesen a fűszerezést mindenki saját íze szerint adagolhatja, ki többet, ki kevesebbet.

A fapálcikákat 5 percre vízbe áztatjuk, majd henger formában rádolgozzuk a húsmasszát. Kb 12 cm-es adagok legyenek. 10-12 kofta jön ki ebből az adagból.

Egy bordázott grill serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk és felforrósítjuk. A koftákat belerakosgatjuk, majd kissé mérsékelve alatta a tüzet, megfordítgatva megsütjük.

Mikor megsültek és szép pirosak, tálra halmozzuk a koftákat és a temérdek körettel és forrón tálaljuk.