Balzsamecetes csirkeegytál recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3-4 csontozott csirkemell
- só, bors
- olaj
- 1 fej vöröshagyma aprítva
- 4 gerezd fokhagyma aprítva
- 150-200 g barna csiperke szeletelve
- 2 doboz szeletelt paradicsom paradicsomlében (kb 500 g)
- 60 ml balzsamecet
- 120 ml csirke húsleves alaplé
- 200 g gersli
- 2 tk szárított bazsalikom
- 2 tk kakukkfű
- 0,5 tk cayanne bors
- 1 tk rozmaring
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A gerslit félig megfőzzük, majd leszűrjük.
A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk.
Kevés olajat havítünk egy nagy serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát elősütjük és a húsokat kivesszük.
A serpenyőbe öntünk még kevés olajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a hagymát, majd visszatesszük hozzá a húsokat és a gombát is beleszórjuk.
Közben a paradicsomhoz hozzáadjuk az alaplevet, fűszereket és fokhagymát és elkeverjük. Ezzel a paradicsomos keverékkel felönjük a gombás húst és jól elkeverjük. Ekkor adjuk hozzá a balzsamecetet.
Kb 15-20 perc főzés után hozzáadjuk a leszűrt gerslit és készre főzzük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.