Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Balzsamecetes csirkeegytál recept

Balzsamecetes csirkeegytál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3-4 csontozott csirkemell
    • só, bors
    • olaj
    • 1 fej vöröshagyma aprítva
    • 4 gerezd fokhagyma aprítva
    • 150-200 g barna csiperke szeletelve
    • 2 doboz szeletelt paradicsom paradicsomlében (kb 500 g)
    • 60 ml balzsamecet
    • 120 ml csirke húsleves alaplé
    • 200 g gersli
    • 2 tk szárított bazsalikom
    • 2 tk kakukkfű
    • 0,5 tk cayanne bors
    • 1 tk rozmaring
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A gerslit félig megfőzzük, majd leszűrjük.

    A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk.

    Kevés olajat havítünk egy nagy serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát elősütjük és a húsokat kivesszük.

    A serpenyőbe öntünk még kevés olajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a hagymát, majd visszatesszük hozzá a húsokat és a gombát is beleszórjuk.

    Közben a paradicsomhoz hozzáadjuk az alaplevet, fűszereket és fokhagymát és elkeverjük. Ezzel a paradicsomos keverékkel felönjük a gombás húst és jól elkeverjük. Ekkor adjuk hozzá a balzsamecetet.

    Kb 15-20 perc főzés után hozzáadjuk a leszűrt gerslit és készre főzzük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá