Balzsamecetes csirkeegytál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balzsamecetes csirkeegytál

Hozzávalók:

  • 3-4 csontozott csirkemell
  • só, bors
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma aprítva
  • 150-200 g barna csiperke szeletelve
  • 2 doboz szeletelt paradicsom paradicsomlében (kb 500 g)
  • 60 ml balzsamecet
  • 120 ml csirke húsleves alaplé
  • 200 g gersli
  • 2 tk szárított bazsalikom
  • 2 tk kakukkfű
  • 0,5 tk cayanne bors
  • 1 tk rozmaring
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A gerslit félig megfőzzük, majd leszűrjük.

A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk.

Kevés olajat havítünk egy nagy serpenyőben, majd a húsok mindkét oldalát elősütjük és a húsokat kivesszük.

A serpenyőbe öntünk még kevés olajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a hagymát, majd visszatesszük hozzá a húsokat és a gombát is beleszórjuk.

Közben a paradicsomhoz hozzáadjuk az alaplevet, fűszereket és fokhagymát és elkeverjük. Ezzel a paradicsomos keverékkel felönjük a gombás húst és jól elkeverjük. Ekkor adjuk hozzá a balzsamecetet.

Kb 15-20 perc főzés után hozzáadjuk a leszűrt gerslit és készre főzzük.