Bácskai töltöttkáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg darált dagadó
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 púpos ek fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 púpos tk só
- csipet őrölt kömény
- 1 bögre rizs
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60-70 dkg füstöltárú
- 1 savanyított káposztafej
- 2 kg vágott savanyúkáposzta
- 3 ek paradicsomszósz
- 1 ek fűszerpaprika
- 4 db babérlevél
- 1 tk egészbors
- 2-3 db cseresznyepaprika
Elkészítése:
A töltöttkáposzta egy igen eklektikus, tájegységenként változatosan készíthető étel, mi itt a Bácskában így készítjük.
A darálthúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, az átmosott rizst és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk.
A füstöltárut (én most bordaporcot tettem mellé) kisebb darabokra vágjuk.
A káposztafejről leszedjük a leveleket és a vastag ereit levágjuk. A vágott káposzta és a levelek is ha nagyon savanyúak, hideg vízzel átmossuk és lecsepegtetjük.
A szármákra 1-1 közepes marék tölteléket teszünk, feltekerjük és a végeit benyomkodjuk. Ebből a mennyiségből nekem 25 db szárma készült.
Egy nagyobb, 10 literes lábosba belerétegezzük a szármákat, a füstöltárut, a babért és az egészborsot úgy, hogy alulra és felülre vágottkáposzta kerüljön.
1,5 liter vízben elkeverünk 1 ek fűszerpaprikát és 3 ek paradicsomszószt, majd rálocsoljuk a káposztára és még annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje.
Lassú lángon fedő alatt néha megrázva, megmozgatva 2,5-3 órát főzzük, a menet közben elfőtt levét időnként vízzel pótoljuk.
Ha a főzőlap gázégős, nem árt az edény alá egy lángterelő!
Miután elkészült friss kenyérrel és tejföllel még forrón tálaljuk!
Hűtőben tárolva, kb 3-4 nap múlva a legfinomabb!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »