Cukormentes zserbó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1/2 kg zabpehelyliszt, világos rozsliszt, nagyi sütemény lisztkeverék vagy sima liszt
- 25 dkg vaj (nálam fele vaj, fele margargarin)
- 1/2 ek folyékony édesítő vagy 3 ek porcukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- csipet só
Töltelék:
- 1/4 kg darált dió
- 10 dkg eritrit-sztevia por keveréke vagy 20 dkg cukor
- vanília por vagy vaníliás cukor
Továbbá:
- 500 g baracklekvár
- kevés rum vagy aroma kevés vízzel hígítva
Csokimáz:
- 5 dkg csokoládét
- diónyi vaj
- kb fél dl víz
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit alaposan össuekeverjük, majd félretesszük.
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés fruktózzal vagy sima cukorral.
A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgákat, az egész tojást, az édesítőt (vagy cukrot) és jól összedolgozzuk.
A tésztát négy részre osztjuk és a tésztákat egyenként 30*30 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Egy 30*30 cm-es tepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az első lapot beletesszük, ezt meglocsoljuk kevés rumaromával (vagy vízzel hígított rummal), megkenjük a lekvár 1/3-ával, rászórjuk a diókeverék 1/3-át, majd ezt még 2x megismételjük, végül az utolsó lappal befedjük.
Langyos helyen 1 órát pihentetjük,majd 190 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
Langyosra hűtjük, majd a csokit a vízzel és a vajjal összemelegítjük, majd bevonjuk vele a süti tetejét egyenletesen.