Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukormentes zserbó recept

Cukormentes zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 1/2 kg zabpehelyliszt, világos rozsliszt, nagyi sütemény lisztkeverék vagy sima liszt
    • 25 dkg vaj (nálam fele vaj, fele margargarin)
    • 1/2 ek folyékony édesítő vagy 3 ek porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1/4 kg darált dió
    • 10 dkg eritrit-sztevia por keveréke vagy 20 dkg cukor
    • vanília por vagy vaníliás cukor

    Továbbá:

    • 500 g baracklekvár
    • kevés rum vagy aroma kevés vízzel hígítva

    Csokimáz:

    • 5 dkg csokoládét
    • diónyi vaj
    • kb fél dl víz

    Elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit alaposan össuekeverjük, majd félretesszük.

    A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés fruktózzal vagy sima cukorral.

    A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgákat, az egész tojást, az édesítőt (vagy cukrot) és jól összedolgozzuk.

    A tésztát négy részre osztjuk és a tésztákat egyenként 30*30 cm-es téglalappá nyújtjuk.

    Egy 30*30 cm-es tepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az első lapot beletesszük, ezt meglocsoljuk kevés rumaromával (vagy vízzel hígított rummal), megkenjük a lekvár 1/3-ával, rászórjuk a diókeverék 1/3-át, majd ezt még 2x megismételjük, végül az utolsó lappal befedjük.

    Langyos helyen 1 órát pihentetjük,majd 190 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.

    Langyosra hűtjük, majd a csokit a vízzel és a vajjal összemelegítjük, majd bevonjuk vele a süti tetejét egyenletesen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá