Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Továbbá:
Csokimáz:
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit alaposan össuekeverjük, majd félretesszük.
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben kevés fruktózzal vagy sima cukorral.
A liszthez hozzákeverjük a sót, majd a vajjal, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgákat, az egész tojást, az édesítőt (vagy cukrot) és jól összedolgozzuk.
A tésztát négy részre osztjuk és a tésztákat egyenként 30*30 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Egy 30*30 cm-es tepsit kizsírozunk és lisztezünk, majd az első lapot beletesszük, ezt meglocsoljuk kevés rumaromával (vagy vízzel hígított rummal), megkenjük a lekvár 1/3-ával, rászórjuk a diókeverék 1/3-át, majd ezt még 2x megismételjük, végül az utolsó lappal befedjük.
Langyos helyen 1 órát pihentetjük,majd 190 fokos sütőben kb 40 percig sütjük.
Langyosra hűtjük, majd a csokit a vízzel és a vajjal összemelegítjük, majd bevonjuk vele a süti tetejét egyenletesen.