Zserbó egyszerűen recept

Hozzávalók egy 37*22 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 2 ek sertészsír
- 3 ek porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 ek rum
- 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
A töltelékhez:
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 25 dkg dió (darált)
- 25 dkg porcukor
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó vagy csokimáz
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal és az élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk.
4 részre osztjuk és az egyik lapot tepsi méretűre nyújtjuk, majd a zsírozott tepsibe terítjük. Megkenjük lekvárral.
A darált diót összekeverjük a porcukorral és a lekvár tetejére szórunk belőle egyenletesen.
A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Ha az utolsó lapot is rétettük, akkor az egészet megszurkáljuk sűrűn fogpiszkálóval.
Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt, tálcára borítjuk és az olvasztott tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük.
Száradás után vizes késsel szeleteljük és várhatjuk a dicsérő szavakat!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »