Zserbó egyszerűen recept

Hozzávalók egy 37*22 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 2 ek sertészsír
- 3 ek porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 ek rum
- 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
A töltelékhez:
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 25 dkg dió (darált)
- 25 dkg porcukor
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó vagy csokimáz
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal és az élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk.
4 részre osztjuk és az egyik lapot tepsi méretűre nyújtjuk, majd a zsírozott tepsibe terítjük. Megkenjük lekvárral.
A darált diót összekeverjük a porcukorral és a lekvár tetejére szórunk belőle egyenletesen.
A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Ha az utolsó lapot is rétettük, akkor az egészet megszurkáljuk sűrűn fogpiszkálóval.
Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt, tálcára borítjuk és az olvasztott tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük.
Száradás után vizes késsel szeleteljük és várhatjuk a dicsérő szavakat!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »