Zserbó egyszerűen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 37*22 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 ek sertészsír
  • 3 ek porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek rum
  • 1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)

A töltelékhez:

  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 25 dkg dió (darált)
  • 25 dkg porcukor

A tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó vagy csokimáz

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.

A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal és az élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk.

4 részre osztjuk és az egyik lapot tepsi méretűre nyújtjuk, majd a zsírozott tepsibe terítjük. Megkenjük lekvárral.

A darált diót összekeverjük a porcukorral és a lekvár tetejére szórunk belőle egyenletesen.

A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Ha az utolsó lapot is rétettük, akkor az egészet megszurkáljuk sűrűn fogpiszkálóval.

Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt, tálcára borítjuk és az olvasztott tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük.

Száradás után vizes késsel szeleteljük és várhatjuk a dicsérő szavakat!

Jó étvágyat!