Hozzávalók egy 37*22 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal és az élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk.
4 részre osztjuk és az egyik lapot tepsi méretűre nyújtjuk, majd a zsírozott tepsibe terítjük. Megkenjük lekvárral.
A darált diót összekeverjük a porcukorral és a lekvár tetejére szórunk belőle egyenletesen.
A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Ha az utolsó lapot is rétettük, akkor az egészet megszurkáljuk sűrűn fogpiszkálóval.
Előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt, tálcára borítjuk és az olvasztott tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük.
Száradás után vizes késsel szeleteljük és várhatjuk a dicsérő szavakat!
Jó étvágyat!