Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk sütőpor
    • 1 dkg élesztő
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek tejföl
    • 0,5 dl tej

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 40 dkg baracklekvár

    A mázhoz:

    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 2 ek finomliszt
    • 4 ek kakaópor
    • 2 ek víz
    • 4-5 csepp citromlé

    Elkészítése:

    A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.

    Hozzáadjuk az élesztős tejet, a sütőport, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.  Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.

    A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.  Megkenjük a baracklekvár felével, , rászórjuk a cukros dió felét.

    Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük.

    Addig főzzük, nem forraljuk, amíg jó nyúlós lesz a csokoládémáz.

    A kihűlt tésztára csurgatjuk, a tepsit jól megrázzuk, hogy a máz elterüljön.

    Gyorsan köt, késsel ne kenjük, mert nem lesz egyenletes a bevonat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá