Zserbó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zserbó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek tejföl
  • 0,5 dl tej

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 40 dkg baracklekvár

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek finomliszt
  • 4 ek kakaópor
  • 2 ek víz
  • 4-5 csepp citromlé

Elkészítése:

A diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.

Hozzáadjuk az élesztős tejet, a sütőport, a porcukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a tejfölt és jól összedolgozzuk.  Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.

A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.  Megkenjük a baracklekvár felével, , rászórjuk a cukros dió felét.

Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 30 perc alatt szép világos barnára sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. A hozzávalókat egy kis lábasba tesszük és összemelegítjük.

Addig főzzük, nem forraljuk, amíg jó nyúlós lesz a csokoládémáz.

A kihűlt tésztára csurgatjuk, a tepsit jól megrázzuk, hogy a máz elterüljön.

Gyorsan köt, késsel ne kenjük, mert nem lesz egyenletes a bevonat.