Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zala kocka recept

Zala kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Sárga lap:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • csipetnyi só

    Kakaós lap:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál rétesliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • csipetnyi só

    Krém:

    • 4 evőkanál finomliszt
    • 4 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzunk, lisztezzünk ki egy kis méretű tepsit.

    Először készítsük el a sárga lapot. Az átszitált lisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük félre. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, keverjük hozzá a kétféle cukorral elkevert tojássárgákat, végül óvatosan forgassuk bele a lisztet.

    Öntsük a masszát a tepsibe, majd kb 10 percig süssük. A kakaós lapot ugyanígy készítsük el (a liszthez a kakaóport is keverjük hozzá), de két lapot süssünk belőle. Ne süssük túl a piskótákat, mert kiszáradnak!

    A krémhez a lisztet a tejjel főzzük sűrű krémmé, majd hűtsük ki. A margarint, a kakaóport és a kétféle cukrot keverjük habosra, majd miután kihűlt a lisztes krém, keverjük hozzá a vajas masszát.

    Az egyik kakaós lapot kenjük meg a krémmel, tegyük rá a sárga lapot, megint krém következik, majd erre a másik kakaós lap. A tetejét kenjük meg a maradék krémmel és csokoládéreszelékkel díszítsük.

    Takarjuk le és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá