Zala kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Sárga lap:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipetnyi só

Kakaós lap:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipetnyi só

Krém:

  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vajazzunk, lisztezzünk ki egy kis méretű tepsit.

Először készítsük el a sárga lapot. Az átszitált lisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük félre. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval verjük kemény habbá, keverjük hozzá a kétféle cukorral elkevert tojássárgákat, végül óvatosan forgassuk bele a lisztet.

Öntsük a masszát a tepsibe, majd kb 10 percig süssük. A kakaós lapot ugyanígy készítsük el (a liszthez a kakaóport is keverjük hozzá), de két lapot süssünk belőle. Ne süssük túl a piskótákat, mert kiszáradnak!

A krémhez a lisztet a tejjel főzzük sűrű krémmé, majd hűtsük ki. A margarint, a kakaóport és a kétféle cukrot keverjük habosra, majd miután kihűlt a lisztes krém, keverjük hozzá a vajas masszát.

Az egyik kakaós lapot kenjük meg a krémmel, tegyük rá a sárga lapot, megint krém következik, majd erre a másik kakaós lap. A tetejét kenjük meg a maradék krémmel és csokoládéreszelékkel díszítsük.

Takarjuk le és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.