Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Violetta szelet recept

Violetta szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7 ek cukor
    • 6 ek darált dió
    • 5 ek finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Kenéséhez:

    • 30 dkg nutella

    Továbbá:

    • 30 dkg szögletes háztartási keksz
    • 2 dl hosszú kávé

    Krém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 ek cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek víz
    • 3,5 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 7 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral és dióval elkevert lisztet.  Egy sütőpapírral bélelt 25×40 cm-es tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral vízgőz felett felverjük. Addig verjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

    A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd mielőtt teljesen felvernénk, hozzáadagoljuk apránként a tojáskrémet, és így verjük keményre.

    Összeállítás:

    A kihűlt piskótát megkenjük mogyorókrémmel. A kekszeket egy pillanatra belemártjuk a kávéba és rásorakoztatjuk a nutellával lekent tésztára. Rákenjük a krémet és olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.

    Néhány órát hűvös helyen pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá