Violetta szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7 ek cukor
- 6 ek darált dió
- 5 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Kenéséhez:
- 30 dkg nutella
Továbbá:
- 30 dkg szögletes háztartási keksz
- 2 dl hosszú kávé
Krém:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 ek víz
- 3,5 dl habtejszín
Tetejére:
- 7 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Egy sütőpapírral bélelt 25×40 cm-es tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral vízgőz felett felverjük. Addig verjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd mielőtt teljesen felvernénk, hozzáadagoljuk apránként a tojáskrémet, és így verjük keményre.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát megkenjük mogyorókrémmel. A kekszeket egy pillanatra belemártjuk a kávéba és rásorakoztatjuk a nutellával lekent tésztára. Rákenjük a krémet és olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.
Néhány órát hűvös helyen pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!