Violetta szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Violetta szelet

Hozzávalók:

Tészta:

  • 7 tojásfehérje
  • 7 ek cukor
  • 6 ek darált dió
  • 5 ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Kenéséhez:

  • 30 dkg nutella

Továbbá:

  • 30 dkg szögletes háztartási keksz
  • 2 dl hosszú kávé

Krém:

  • 7 tojássárgája
  • 7 ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek víz
  • 3,5 dl habtejszín

Tetejére:

  • 7 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral és dióval elkevert lisztet.  Egy sütőpapírral bélelt 25×40 cm-es tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral vízgőz felett felverjük. Addig verjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd mielőtt teljesen felvernénk, hozzáadagoljuk apránként a tojáskrémet, és így verjük keményre.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát megkenjük mogyorókrémmel. A kekszeket egy pillanatra belemártjuk a kávéba és rásorakoztatjuk a nutellával lekent tésztára. Rákenjük a krémet és olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.

Néhány órát hűvös helyen pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!