Hozzávalók:
Tészta:
Kenéséhez:
Továbbá:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Egy sütőpapírral bélelt 25×40 cm-es tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt (tűpróba) megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral vízgőz felett felverjük. Addig verjük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt elkezdjük habbá verni, majd mielőtt teljesen felvernénk, hozzáadagoljuk apránként a tojáskrémet, és így verjük keményre.
A kihűlt piskótát megkenjük mogyorókrémmel. A kekszeket egy pillanatra belemártjuk a kávéba és rásorakoztatjuk a nutellával lekent tésztára. Rákenjük a krémet és olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.
Néhány órát hűvös helyen pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!