Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Viktória szelet recept

Viktória szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 5 dkg margarin
    • 40 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (csapott)
    • 2 ek méz (meleg)

    A töltelékhez:

    • 6 nagy alma
    • 2 ek cukor (ízlés szerint)
    • fahéj ízlés szerint (őrölt)

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 250 ml habtejszín
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 40 ml almalé
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg porcukor
    • 2 ek csokoládéforgács (a díszítéshez)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle.

    Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretesszük, majd a cukorral megpároljuk, fahéjjal ízesítjük, hűtjük.

    A mascarponéhoz keverjük az almalevet, ízesítjük a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük.

    A lapokat megtöltjük. Az első lapra kenjük az almát, rátesszük a második lapot, erre kenjük a mascarponés krém háromnegyedét, majd befedjük a harmadik lappal.

    A maradék krémet a tészta tetejére simítjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk puhulni egy éjszakát, csak másnap szeleteljük.

    Tipp:

    Saját kitalált recept.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá