Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A krémhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle.
Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretesszük, majd a cukorral megpároljuk, fahéjjal ízesítjük, hűtjük.
A mascarponéhoz keverjük az almalevet, ízesítjük a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük.
A lapokat megtöltjük. Az első lapra kenjük az almát, rátesszük a második lapot, erre kenjük a mascarponés krém háromnegyedét, majd befedjük a harmadik lappal.
A maradék krémet a tészta tetejére simítjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk puhulni egy éjszakát, csak másnap szeleteljük.
Saját kitalált recept.