Viktória szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (csapott)
  • 2 ek méz (meleg)

A töltelékhez:

  • 6 nagy alma
  • 2 ek cukor (ízlés szerint)
  • fahéj ízlés szerint (őrölt)

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 40 ml almalé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek csokoládéforgács (a díszítéshez)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és három lapot sütünk belőle.

Az almát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kissé kicsavarjuk, és a kapott almalevet félretesszük, majd a cukorral megpároljuk, fahéjjal ízesítjük, hűtjük.

A mascarponéhoz keverjük az almalevet, ízesítjük a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd a kemény habbá vert tejszínt hozzákeverjük.

A lapokat megtöltjük. Az első lapra kenjük az almát, rátesszük a második lapot, erre kenjük a mascarponés krém háromnegyedét, majd befedjük a harmadik lappal.

A maradék krémet a tészta tetejére simítjuk, reszelt csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen hagyjuk puhulni egy éjszakát, csak másnap szeleteljük.

Tipp:

Saját kitalált recept.