Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vienetta kávékrémmel recept

Vienetta kávékrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg cukor
    • 1,5 dl napraforgó olaj
    • 1,5 dl meleg víz
    • 38 dkg finomliszt
    • 1,5 csomag sütőpor
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Kávékrém:

    • 2 dl feketekávé
    • 3 dl tej
    • 5 evőkanál étkezési keményítő
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg étcsokoládé (közé és a tetejére)
    • 3 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A tésztához az első alapanyagot jól összekeverjük (tojássárgája, cukor, olaj és víz), majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk.

    A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.

    Elosztjuk a masszát 3 felé és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletes vastagságban.

    Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt.

    Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.

    A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle, simára keverjük a keményítőt benne, majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük, besűrítjük.

    A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük. A mascarponével sima, egynemű masszává dolgozzuk.

    Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk.

    Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött olvasztottunk) is megcsurgatunk.

    Tetejét is bekenjük a krémmel és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hideg helyen tartjuk. Azután szeletelhetjük és kínálhatjuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá