Vienetta kávékrémmel recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl meleg víz
- 38 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Kávékrém:
- 2 dl feketekávé
- 3 dl tej
- 5 evőkanál étkezési keményítő
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg étcsokoládé (közé és a tetejére)
- 3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A tésztához az első alapanyagot jól összekeverjük (tojássárgája, cukor, olaj és víz), majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk.
A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.
Elosztjuk a masszát 3 felé és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletes vastagságban.
Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt.
Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle, simára keverjük a keményítőt benne, majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük, besűrítjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük. A mascarponével sima, egynemű masszává dolgozzuk.
Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk.
Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött olvasztottunk) is megcsurgatunk.
Tetejét is bekenjük a krémmel és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hideg helyen tartjuk. Azután szeletelhetjük és kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »