Vienetta kávékrémmel recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1,5 dl meleg víz
- 38 dkg finomliszt
- 1,5 csomag sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Kávékrém:
- 2 dl feketekávé
- 3 dl tej
- 5 evőkanál étkezési keményítő
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg étcsokoládé (közé és a tetejére)
- 3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A tésztához az első alapanyagot jól összekeverjük (tojássárgája, cukor, olaj és víz), majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk.
A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.
Elosztjuk a masszát 3 felé és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletes vastagságban.
Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt.
Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle, simára keverjük a keményítőt benne, majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük, besűrítjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük. A mascarponével sima, egynemű masszává dolgozzuk.
Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk.
Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött olvasztottunk) is megcsurgatunk.
Tetejét is bekenjük a krémmel és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hideg helyen tartjuk. Azután szeletelhetjük és kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »