Vienetta kávékrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vienetta kávékrémmel

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1,5 dl meleg víz
  • 38 dkg finomliszt
  • 1,5 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 6 tojásfehérje

Kávékrém:

  • 2 dl feketekávé
  • 3 dl tej
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg étcsokoládé (közé és a tetejére)
  • 3 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A tésztához az első alapanyagot jól összekeverjük (tojássárgája, cukor, olaj és víz), majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet is. Jól kihabosítjuk.

A végén a tojásfehérjéből felvert habot adjuk hozzá, amit óvatosan forgatunk bele.

Elosztjuk a masszát 3 felé és 3 vékony lapot sütünk belőle. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletes vastagságban.

Előmelegített sütőbe toljuk. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt.

Tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.

A kihűlt kávét a 3 dl tejjel elkeverjük. Kicsit elvéve belőle, simára keverjük a keményítőt benne, majd a majdnem forrásban lévő folyadékba öntjük, besűrítjük.

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt kávés krémmel elegyítjük. A mascarponével sima, egynemű masszává dolgozzuk.

Minden gáztepsi méretű lapot széltében kettévágunk, lehetőleg a közepén. Így 6 db lapot kaptunk.

Minden lapot megkenünk vékonyan a krémmel és minden sort olvasztott csokoládéval (amit olajjal, gőz fölött olvasztottunk) is megcsurgatunk.

Tetejét is bekenjük a krémmel és tetszőlegesen díszítjük. Pár órát vagy akár 1 napot hideg helyen tartjuk. Azután szeletelhetjük és kínálhatjuk.

Jó étvágyat!