Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vienetta eperrel recept

Vienetta eperrel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy gáztepsihez:
    Piskóta:

    • 2*3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (M)
    • 2*3 ek kristálycukor
    • 2*3 ek búza finomliszt
    • 2*6 g sütőpor
    • csipetnyi só

    Krém:

    • 80 g eper ízű pudingpor (főzős)
    • 6 dl tej
    • 12,5 dkg margarin
    • ízlés szerint porcukor
    • 20 dkg eper
    • 10 dkg étcsokoládé (60 %)
    • 3 ek olaj

    Díszítés:

    • 3 dl tej
    • 40 g tejszínízű pudingpor (főzős)
    • 3 ek porcukor
    • 2 dl habtejszín
    • eper

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet. A másik piskótát is így készítjük el.

    Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. A megsült és kihűlt első lapokat 3-3 részre vágjuk.

    A krémhez a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd folytonos kevergetés mellett kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A megmosott epret apró darabokra vágjuk.

    A piskóta lapokat megtöltjük: először a krémmel lekenjük, rászórjuk a darabolt epret, illetve a gőz felett olajjal felolvasztott étcsokoládéval lecsurgatjuk, minden lappal így járunk el.

    A díszítéshez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.

    A sütemény oldalát, illetve tetejét tetszés szerint bevonjuk, majd eperszemekkel díszítve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá