Vienetta eperrel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy gáztepsihez:
Piskóta:
- 2*3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (M)
- 2*3 ek kristálycukor
- 2*3 ek búza finomliszt
- 2*6 g sütőpor
- csipetnyi só
Krém:
- 80 g eper ízű pudingpor (főzős)
- 6 dl tej
- 12,5 dkg margarin
- ízlés szerint porcukor
- 20 dkg eper
- 10 dkg étcsokoládé (60 %)
- 3 ek olaj
Díszítés:
- 3 dl tej
- 40 g tejszínízű pudingpor (főzős)
- 3 ek porcukor
- 2 dl habtejszín
- eper
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet. A másik piskótát is így készítjük el.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. A megsült és kihűlt első lapokat 3-3 részre vágjuk.
A krémhez a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd folytonos kevergetés mellett kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A megmosott epret apró darabokra vágjuk.
A piskóta lapokat megtöltjük: először a krémmel lekenjük, rászórjuk a darabolt epret, illetve a gőz felett olajjal felolvasztott étcsokoládéval lecsurgatjuk, minden lappal így járunk el.
A díszítéshez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.
A sütemény oldalát, illetve tetejét tetszés szerint bevonjuk, majd eperszemekkel díszítve kínáljuk!