Hozzávalók egy gáztepsihez:
Piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet. A másik piskótát is így készítjük el.
Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. A megsült és kihűlt első lapokat 3-3 részre vágjuk.
A krémhez a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd folytonos kevergetés mellett kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A megmosott epret apró darabokra vágjuk.
A piskóta lapokat megtöltjük: először a krémmel lekenjük, rászórjuk a darabolt epret, illetve a gőz felett olajjal felolvasztott étcsokoládéval lecsurgatjuk, minden lappal így járunk el.
A díszítéshez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.
A sütemény oldalát, illetve tetejét tetszés szerint bevonjuk, majd eperszemekkel díszítve kínáljuk!