Vienetta eperrel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vienetta eperrel

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Piskóta:

  • 2*3 egész tojás (M)
  • 2*3 ek kristálycukor
  • 2*3 ek búza finomliszt
  • 2*6 g sütőpor
  • csipetnyi só

Krém:

  • 80 g eper ízű pudingpor (főzős)
  • 6 dl tej
  • 12,5 dkg margarin
  • ízlés szerint porcukor
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg étcsokoládé (60 %)
  • 3 ek olaj

Díszítés:

  • 3 dl tej
  • 40 g tejszínízű pudingpor (főzős)
  • 3 ek porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • eper

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni habnak, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot a tojások sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet. A másik piskótát is így készítjük el.

Egy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük. A megsült és kihűlt első lapokat 3-3 részre vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd folytonos kevergetés mellett kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. A megmosott epret apró darabokra vágjuk.

A piskóta lapokat megtöltjük: először a krémmel lekenjük, rászórjuk a darabolt epret, illetve a gőz felett olajjal felolvasztott étcsokoládéval lecsurgatjuk, minden lappal így járunk el.

A díszítéshez a pudingport a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.

A sütemény oldalát, illetve tetejét tetszés szerint bevonjuk, majd eperszemekkel díszítve kínáljuk!