Vendégség szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 45 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7,5 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
- 8 g sütőpor
Töltelékhez:
- 6 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 6 alma reszelve a levével együtt
- 20 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
- 3 ek zsemlemorzsa
Bevonathoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
Az első cipót kinyújtjuk és egy 25*39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
A tölteléket elkészítjük. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót belekeverjük és a már kinyújtott tésztalapra öntjük.
A másik tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk és 170 fokos sütőben megsütjük.
A kihűlt tésztát a felolvasztott, olajjal elkevert csokival bevonjuk. Ha a csoki megdermedt már szeletelhető is a süti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.