Vendégség szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vendégség szelet

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 45 dkg finomliszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • 8 g sütőpor

Töltelékhez:

  • 6 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 6 alma reszelve a levével együtt
  • 20 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek zsemlemorzsa

Bevonathoz:

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.

Az első cipót kinyújtjuk és egy 25*39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

A tölteléket elkészítjük. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót belekeverjük és a már kinyújtott tésztalapra öntjük.

A másik tésztát is kinyújtjuk és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk és 170 fokos sütőben megsütjük.

A kihűlt tésztát a felolvasztott, olajjal elkevert csokival bevonjuk. Ha a csoki megdermedt már szeletelhető is a süti.