Ünnepi desszert gofrikehelyben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 db kehelyhez:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- gofrisütő
Töltelék:
- 6-8 dkg étcsoki
- 1 ek étolaj
- kelyhenként kb 3 ek mirelit, vagy friss gyümölcs
- 1 csomag gyümölcskocsonya (2,6 dl)
Díszítéshez:
- tejszínhab
- díszítőcukorka
- ostyarúd
- 1 lime szelet
Elkészítése:
Az ostyakehelyhez megolvasztjuk a vajat és a többi hozzávalóval robotgépben 4-es fokozaton szép simára,- csomómentesre keverjük.
A forró gofrisütőre 2 evőkanállal ráhalmozunk és kissé elsimítjuk, majd 2-3 perc alatt szép barnára megsütjük.
A kész ostya forrón még nagyon jól formázható, így miután megsült, egy nagyobb pohár fenekére rátesszük és a kezünkkel köralakban összefogjuk, ettől lesz majd kosárka, vagy kehely formájú.
Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a kelyheket egy ecsettel belülről kikenjük vele.
Elkészítjük a gyümölcskocsonyát.
Az előkészített friss vagy mirelit gyümölcsökkel megpakoljuk a kelyheket és a félig visszahűlt kocsonyával szép egyenletesen ráöntjük a hideg gyümölcsökre. A kocsonya pillanatok alatt rádermed!
Díszítjük felvert tejszínhabbal, ostyarúddal, lime szelettel, apró cukorkákkal, bármivel, ez már a fantázia és az ízlés dolga.
Hűtőszekrénybe téve 20-24 óráig szépen megmarad a formája és az állaga!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ugyanez a kehely néhány gombóc fagyival is nagyon finom, sőt egyszer tiramisuval is elkészítettem, hát az valami páratlan Isteni volt! :)
Lényege, hogy a kelyhek szépen meg legyenek formázva, a töltelék onnantól már a fantázia és az ízlés szüleménye!