Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi desszert gofrikehelyben recept

Ünnepi desszert gofrikehelyben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 db kehelyhez:

    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • gofrisütő

    Töltelék:

    • 6-8 dkg étcsoki
    • 1 ek étolaj
    • kelyhenként kb 3 ek mirelit, vagy friss gyümölcs
    • 1 csomag gyümölcskocsonya (2,6 dl)

    Díszítéshez:

    • tejszínhab
    • díszítőcukorka
    • ostyarúd
    • 1 lime szelet

    Elkészítése:

    Az ostyakehelyhez megolvasztjuk a vajat és a többi hozzávalóval robotgépben 4-es fokozaton szép simára,- csomómentesre keverjük.

    A forró gofrisütőre 2 evőkanállal ráhalmozunk és kissé elsimítjuk, majd 2-3 perc alatt szép barnára megsütjük.

    A kész ostya forrón még nagyon jól formázható, így miután megsült, egy nagyobb pohár fenekére rátesszük és a kezünkkel köralakban összefogjuk, ettől lesz majd kosárka, vagy kehely formájú.

    Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

    Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a kelyheket egy ecsettel belülről kikenjük vele.
    Elkészítjük a gyümölcskocsonyát.

    Az előkészített friss vagy mirelit gyümölcsökkel megpakoljuk a kelyheket és a félig visszahűlt kocsonyával szép egyenletesen ráöntjük a hideg gyümölcsökre. A kocsonya pillanatok alatt rádermed!

    Díszítjük felvert tejszínhabbal, ostyarúddal, lime szelettel, apró cukorkákkal, bármivel, ez már a fantázia és az ízlés dolga.

    Hűtőszekrénybe téve 20-24 óráig szépen megmarad a formája és az állaga!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Ugyanez a kehely néhány gombóc fagyival is nagyon finom, sőt egyszer tiramisuval is elkészítettem, hát az valami páratlan Isteni volt! :)
    Lényege, hogy a kelyhek szépen meg legyenek formázva, a töltelék onnantól már a fantázia és az ízlés szüleménye!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá