Ünnepi desszert gofrikehelyben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 db kehelyhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojásfehérje
  • gofrisütő

Töltelék:

  • 6-8 dkg étcsoki
  • 1 ek étolaj
  • kelyhenként kb 3 ek mirelit, vagy friss gyümölcs
  • 1 csomag gyümölcskocsonya (2,6 dl)

Díszítéshez:

  • tejszínhab
  • díszítőcukorka
  • ostyarúd
  • 1 lime szelet

Elkészítése:

Az ostyakehelyhez megolvasztjuk a vajat és a többi hozzávalóval robotgépben 4-es fokozaton szép simára,- csomómentesre keverjük.

A forró gofrisütőre 2 evőkanállal ráhalmozunk és kissé elsimítjuk, majd 2-3 perc alatt szép barnára megsütjük.

A kész ostya forrón még nagyon jól formázható, így miután megsült, egy nagyobb pohár fenekére rátesszük és a kezünkkel köralakban összefogjuk, ettől lesz majd kosárka, vagy kehely formájú.

Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és a kelyheket egy ecsettel belülről kikenjük vele.
Elkészítjük a gyümölcskocsonyát.

Az előkészített friss vagy mirelit gyümölcsökkel megpakoljuk a kelyheket és a félig visszahűlt kocsonyával szép egyenletesen ráöntjük a hideg gyümölcsökre. A kocsonya pillanatok alatt rádermed!

Díszítjük felvert tejszínhabbal, ostyarúddal, lime szelettel, apró cukorkákkal, bármivel, ez már a fantázia és az ízlés dolga.

Hűtőszekrénybe téve 20-24 óráig szépen megmarad a formája és az állaga!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ugyanez a kehely néhány gombóc fagyival is nagyon finom, sőt egyszer tiramisuval is elkészítettem, hát az valami páratlan Isteni volt! :)
Lényege, hogy a kelyhek szépen meg legyenek formázva, a töltelék onnantól már a fantázia és az ízlés szüleménye!