Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite Eta módra recept

Túrós pite Eta módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 30 dkg vaj vagy margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 1 kg (félzsíros) tehéntúró
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg cukor
    • 1 zacskó vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 tk vanília kivonat vagy 2 cs vaníliás cukor
    • 2 púpos evőkanál étkezési keményítő
    • 3 csapott ek búzadara
    • csipet só
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni.

    A tejben elkeverjük a pudingport, keményítőt és a vaníliát, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a tojássárgákat.

    A túrót és a porcukrot jól összekeverjük, majd elektromos habverővel apránként belekeverjük a kihűlt pudingos krémet, majd belereszeljük a citrom héját és belekeverjük a búzadarát is.

    A tojásfehérjáket kemény habbá felverjük és a túrós masszába forgatjuk óvatos mozdulatokkal.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik térsztát kinyútjuk és a beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, rásimítjuk a tésztára a tölteléket ée befedjük a másik kinyújtott lappal.

    Előmelegített, 170 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Nem baj, ha sütés közben kissé felpúposodik a tészta, ahogy hűl ki, le fog lappadni.

    Porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá