Túrós pite Eta módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrós pite Eta módra

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 1 kg (félzsíros) tehéntúró
  • 3 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília kivonat vagy 2 cs vaníliás cukor
  • 2 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • 3 csapott ek búzadara
  • csipet só
  • 5 tojásfehérje

Elkészítése:

Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni.

A tejben elkeverjük a pudingport, keményítőt és a vaníliát, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a tojássárgákat.

A túrót és a porcukrot jól összekeverjük, majd elektromos habverővel apránként belekeverjük a kihűlt pudingos krémet, majd belereszeljük a citrom héját és belekeverjük a búzadarát is.

A tojásfehérjáket kemény habbá felverjük és a túrós masszába forgatjuk óvatos mozdulatokkal.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik térsztát kinyútjuk és a beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, rásimítjuk a tésztára a tölteléket ée befedjük a másik kinyújtott lappal.

Előmelegített, 170 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

Nem baj, ha sütés közben kissé felpúposodik a tészta, ahogy hűl ki, le fog lappadni.

Porcukorral megszórva kínáljuk.