Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni.
A tejben elkeverjük a pudingport, keményítőt és a vaníliát, majd sűrűre felfőzzük. Még forrón belekeverjük a tojássárgákat.
A túrót és a porcukrot jól összekeverjük, majd elektromos habverővel apránként belekeverjük a kihűlt pudingos krémet, majd belereszeljük a citrom héját és belekeverjük a búzadarát is.
A tojásfehérjáket kemény habbá felverjük és a túrós masszába forgatjuk óvatos mozdulatokkal.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik térsztát kinyútjuk és a beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe, rásimítjuk a tésztára a tölteléket ée befedjük a másik kinyújtott lappal.
Előmelegített, 170 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Nem baj, ha sütés közben kissé felpúposodik a tészta, ahogy hűl ki, le fog lappadni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.