Túrós-epres szeletek recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg margarin
- 17 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 23 dkg liszt
- 5 ek tej
- 2 tk sütőpor
Máz az alsó lapra:
- 5-10 dkg olvasztott csokoládé
A felső lapra:
- 2-3 ek. eperlekvár
Továbbá:
- felezett eper (kb 30 dkg)
A krémhez:
- 4 púpos teáskanál zselatin(1 dl vízben feloldva)
- 25 dkg túró
- 2 ek. citromlé
- 3 dl habtejszín
- 8 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat (nem melegen), a tejet, tovább keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk,a masszát beleöntjük,elsimítjuk és 180 fokon világosra sütjük. A megsült vajas piskótáról a papírt lehúzzuk,majd porcukorral meghintett tálcára tesszük,hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
A zselatint a vízben feloldjuk, a tejszínt keményre verjük, majd a túrót a cukorral,citromlével habosra keverjük.
Ezután a túrókrémhez öntjük a feloldott zselatint,majd apránként a tejszínhabot.
Jó keményre verjük és betesszük a hűtőbe.
A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk. Az alsó lapot lekenjük olvasztott csokoládéval,majd kirakjuk felezett eperrel. A túrókrémet ráöntjük,egyenletesen elsimítjuk. Körbe egy keretet készítünk alufóliából a tészta köré. A másik lap alsó felét lekenjük lekvárral és a krémet befedjük. Kezünkkel a fóliát a sütihez nyomkodjuk,hogy egyenletes legyen körben a tésztánk.
Ebből az adagból 20 nagy szelet lett.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Én este készítettem, másnap szeleteltem.
Porcukorral a süti tetejét meghintettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

