Teljes kiörlésű morzsás-túrós süti recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez vagy egy 25 cm-es piteformához:
Morzsa:
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 12 g sütőpor
- 35 g kakaópor vagy 1 cs csoki ízű pudingpor
- 15 dkg puha vaj
- 25 g negyedannyi édesítő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Túrós töltelék:
- 50 dkg krémes tehéntúró
- 10 dkg puha vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g negyedannyi édesítő
- fél citrom héja és leve ízlés szerint
- vaníliaőrlemény
- 30 g vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A morzsához a vajat és a lisztet elmorzsoljuk az édesítővel és a pudingporral, majd a tojást hozzáadva elkezdjük összedolgozni. A lényeg, hogy ne állítsuk teljesen össze a tésztát, maradjon morzsás állagú! (Ezt a műveletet késes robotgéppel is elvégezhetjük.)
A krémhez a vajat kihabosítjuk az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként és épp csak beledolgozzuk, majd a túrót is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. Végül ízesítjük a citromhéjjal, citromlével, vaníliával és a pudingporral, majd alaposan elkeverjük az egészet.
A morzsa felét egyenletesen elterítjük a tepsiben (ha pite formával dolgozunk, akkor alakítsunk ki peremet is a tésztából és akkor a tészta 3/4-ét használjuk), majd a morzsán egyenletsen terítsük el a túrós krémet és szórjuk rá a maradék tésztát.
Süssük 35-40 perc alatt készre, majd vegyük ki a sütőből és hideg helyen pinehtessük minimum 3-4 órán át.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »