Teljes kiörlésű morzsás-túrós süti recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez vagy egy 25 cm-es piteformához:
Morzsa:
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 12 g sütőpor
- 35 g kakaópor vagy 1 cs csoki ízű pudingpor
- 15 dkg puha vaj
- 25 g negyedannyi édesítő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Túrós töltelék:
- 50 dkg krémes tehéntúró
- 10 dkg puha vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g negyedannyi édesítő
- fél citrom héja és leve ízlés szerint
- vaníliaőrlemény
- 30 g vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A morzsához a vajat és a lisztet elmorzsoljuk az édesítővel és a pudingporral, majd a tojást hozzáadva elkezdjük összedolgozni. A lényeg, hogy ne állítsuk teljesen össze a tésztát, maradjon morzsás állagú! (Ezt a műveletet késes robotgéppel is elvégezhetjük.)
A krémhez a vajat kihabosítjuk az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként és épp csak beledolgozzuk, majd a túrót is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. Végül ízesítjük a citromhéjjal, citromlével, vaníliával és a pudingporral, majd alaposan elkeverjük az egészet.
A morzsa felét egyenletesen elterítjük a tepsiben (ha pite formával dolgozunk, akkor alakítsunk ki peremet is a tésztából és akkor a tészta 3/4-ét használjuk), majd a morzsán egyenletsen terítsük el a túrós krémet és szórjuk rá a maradék tésztát.
Süssük 35-40 perc alatt készre, majd vegyük ki a sütőből és hideg helyen pinehtessük minimum 3-4 órán át.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »